Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Soproni borászatok képes leírás - Soproni cégek.tlap.hu
részletek »

Soproni borászatok - Soproni cégek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: soproni-ceg.tlap.hu » Soproni borászatok
Keresés
Találatok száma - 6 db
Jandl borászat

Jandl borászat

Fertőrákosi poncichter család vagyunk szőlőtermelő hagyományokkal. A múltba visszatekintve, a szőlőtermelő őseink tisztelete, a tradícíók ápolása kötelez bennünket. A szőlő iránti rajongás, és a bor szeretete jegyében, apa és fia képviseljük azt a tipikus családi vállalkozást, amely zömmel saját és részben bérelt területen gazdálkodunk. Családunk azt vallja, hogy a szőlő és bortermelésben is csak a megalkuvás nélküli minőségre törekvés az egyedül járható út, és ennek érdekében tevékenykedik. Ezért caládunk, és a minket körülvevö személyek a szölészkedést borászkodást nem csak munkának, hanem életformának tekintjük.

Luka Pincészet

Luka Pincészet

Különös szerencse és öröm, hogy Magyarország egyik legszebb világörökségi területén, a Fertő-tájon épült fel a pincészet új feldolgozója.A Mörbisch-i határátkelőtől nem messze,egy gyönyörű kis falu szélén, Fertőrákoson, a kerékpárút mellett fogadjuk boraink szerelmeseit. Az itt élők szeretettel fogadtak minket és ezért szeretném Önöket invitálni, hogy jöjjenek el, nézzék meg ezt a szép, tiszta, takaros kis falut, ahol az emberek készségesen kínálják a disznóöléskor készült finomságokat, ahol a világ legjobb kenyere sül, ahol karnyújtásnyira a nádasvilág millió madara....és itt van a Barlangszínház, a fertőrákosi Kastély, a Páneurópai Piknik Emlékhely és a Mithrász Szentély. A kóstolótérből pedig a Fertő tavat, szürkemarhákat, birkákat, racka juhokat, mangalicákat, néha őzeket és lovakat látunk.Egyszóval csodálatos. A pincészetről is néhány gondolatot szeretnék Önökkelé megosztani: Családunk szőlőtermesztéssel kapcsolatos hagyománya évszázadokra tekint vissza. Ültetvényeink a Fertőrákos - Balf közötti dombsoron találhatóak, ahol az egyedülálló Fertő tó melletti klíma, a kiváló talaj és a rengeteg napfény gondoskodik mindarról amire a Cabernet Sauvignon, a Pinot Noir, Kékfrankos és Zweigelt szőlőinknek feltétlenül szükségük van. Ezen a két hektárnyi területen gazdálkodunk és mind belföldi, mind külföldi viszonylatban sikereket könyvelhettünk el. A mód, ahogy borainkat kés

Soproni vinotéka

Soproni vinotéka

Vinotékánk Sopron városköz­pont­já­ban, a Várkerületen (Kisvárkerület) a Hűségkúttól 30 m-re található. Akár közvetlen a bolt előtti parkolási lehetőséggel. Üzletünkben több mint 500 féle magyarországi nagy minőségű palackos bor, pálinka és pezsgő közül válogathat, melyek mellett megtalálhatók egyéb európai borok is. Az online borboltunkban pedig hatalmas kedvezményekkel válogathat 500 féle bor, pezsgő és pálinka közül. Választékunkat muzeális borok és borritkaságok is színesítik. Emelett nagy minőségű szivarok forgalmazásával is foglakozunk. A borok mellett természetesen a kultúrált borfogyasztáshoz nélkülözhetetlen kiegészítőket, valamint az ajándékozáshoz elengedhetetlen csomagolásokat is megtalálhatja.

Szita pince

Szita pince

Már messziről szemünkbe ötlik a lankás domboldalba simuló kedves épület hívogató homlokzata. Legyen akár fáradt kerekező, kimerült vándor, vagy elvakult bor-szerelmes, a Fényes Pincében egy kicsit megáll az idő, míg a szőlőtőkék árnyékában elkortyol egy pohár nemes bort. Szőlőterületeink fajtaösszetétele a soproni történelmi borvidék hagyományainak megfelelően Kékfrankos, Tramini, Zöldveltelini, de képviseltetik magukat az úgynevezett világfajták is, mint például a Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Zweigelt. Pincénket 2000-ben építettük. Különlegessége abban rejlik, hogy a soproni pincékkel szemben, melyek hagyományosan a városban, a házak alatt rejtőznek, a Fényes Pince a szőlősorok között, a Fertő-tájra nyíló panorámával várja vendégeit. A pincébe leereszkedve láthatjuk, hogy a berendezése a 21. század követelményeinek megfelelően csúcstechnológiát képvisel. A feldolgozósor és tárolóedényzet teljes mértékben rozsdamentes acélból készült, kiegészítve a márkás borok érlelésére alkalmas tölgyfahordókkal. A szőlő feldolgozása és erjesztése a tiszta koracél technológiával történik, reduktív módon, majd a borok egy része tölgyfahordókba kerül, hogy azokban érlelődve izgalmas, természetes ízvilágot nyerjen.

Taschnervin

Taschnervin

Családi vállalkozásunk mögött egy több generációra visszavezethető poncichter család áll, ahol apáról fiúra szálló örökségként maradt fenn a szőlőtermesztés és a borkészítés tudománya. A város környékén és a Fertő tó partjára néző dombokon elszórtan található a kb. 11 hektáros kisbirtok, ahol Irsai Olivér, Sauvignon blanc, Pinot noir rosé, Kékfrankos, Zweigelt, Zweigelt barrique, Cabernet sauvignon és Zenit fajtákat termesztünk. A 2001. évben jelentős fejlesztéseket hajtottunk végre feldolgozónkban. Új, hűtéssel illetve igény szerint fűtéssel felszerelt, teljes automatikával ellátott kóracél vörös- és fehérbor erjesztőtartályaink segítségével a legkorszerűbb technológiát tudjuk megvalósítani. A lékinyerés szintén új, pneumatikus préssel, zárt rendszerben történik. A beruházások következtében fehérborainban meg tudjuk őrizni az elsődleges, szőlőre emlékeztető illatokat, zamatokat. Vörösboraink irányított erjesztését teljes mértékben befolyásolni tudjuk a maximális szín-, illat-, zamat- és aromaanyagok kinyerése érdekében, valamint biztosítjuk a borok fejlődéséhez szükséges optimális körülményeket.

Vincellér Ház

Vincellér Ház

Szeretettel várjuk kedves vendégeinket a családias Vincellér-ház borozó, étteremben, Sopronban a Balfi utca 121 szám alatt. Borozónk a Balf felé kivezető úton található. A vendéglő befogadó képessége 48 fő. Nyáron hangulatos kerthelységünkben 70 vendéget tudunk fogadni, vendégeink kívánsága szerint (előrendelés estén) bográcsban készítjük el házias ételeinket. Házias ételeink mellé a Vincellér-ház saját termelésű borait kínáljuk. Évek során kialakult a szerdai pacal nap és a csütörtöki halászlé nap. Pénteken és szombaton 20 órától élőzene szórakoztatja kedves vendégeinket. Előzetes bejelentkezés esetén baráti társaságok, kirándulócsoportok, diákcsoportok, családi rendezvények, esküvők lebonyolítását is vállaljuk. .

Tuti menü